© Depositphotos

Наближається Воскресіння Христове, одне з найбільш шанованих українцями свят. І, звичайно, вправні господині планують дотриматися традицій, скликати найрідніших людей і почастувати їх чимось смачненьким. Пропонуємо приготувати оригінальні салати на Великдень, які сподобаються всім – і не лише смаком, а й красивим оформленням!

Оригінальні салати на Великдень: «Нарциси»

салати на Великдень

© Depositphotos

Інгредієнти:

• 1/2 курячого філе
• 3 яйця
• 1 морквина
• 100 г ковбасного сиру
• 1 чайна ложка цибулі
• кілька пір’їн зеленої цибулі
• майонез

Спосіб приготування:

Спочатку потрібно відварити моркву в шкірці. Готову моркву на 10 хвилин залийте холодною водою та очистіть її. Зробіть з моркви прикрасу: для «бантика» відріжте маленьке кружальце, за допомогою овочечистки зробіть кілька смужок. Скрутіть із них «коронки» (по кількості квітів), зробіть стрічки для «банта». Моркву, що залишилася, дрібно наріжте.

Відварене куряче філе наріжте кубиками. М’ясо необхідно відварити заздалегідь у підсоленій воді, а перед нарізкою дати йому добре охолонути.

Відваріть яйця, відокремте білки від жовтків. З білків за допомогою формочки «Нарцис» виріжте сім квіточок. Дірочку всередині зробіть за допомогою насадки «Трубочка».

Якщо у вас немає спеціального інструменту з насадками, пелюстки можна вирізати за допомогою ножа. У цьому випадку розріжте яйце на 6-8 частин. Після цього видаліть жовток, а у часточок зріжте зайвий білок, надавши їм пласкої форми. Виріжте з них нерівносторонні п’ятикутники – це й будуть пелюстки. Щоб закінчити формування «квіток», вставте в серединки підготовані «коронки» з моркви.

Білок і жовток, що залишився, натріть на дрібній тертці в окремі тарілки. Підготуйте сир та цибулю – наріжте їх дрібними кубиками. Цибулі в салат потрібно зовсім небагато, приблизно чайну ложку.

Приступіть до викладання салату. Першим шаром на дно тарілки викладіть куряче м’ясо, посипте цибулею та змастіть майонезом. На шар з курки викладіть моркву та майонез, потім сир. Цей шар також потрібно змастити майонезом. Наступним викладіть шар із яєчного білка. Поступово розподіліть його по всій поверхні салату і змастіть майонезом. Завершальний шар буде з яєчного жовтка.

Щоб прикрасити салат, зробіть «стебла» із зеленої цибулі. Красиво розподіліть «квіти» і сформуйте «бант» із морквяних деталей. Салати на Великдень з такою подачею обов’язково сподобаються вашим гостям!

Салат «Гніздечко»

Інгредієнти:

• 6 картоплин
• 400 г шинки
• 4 солоних огірка
• 10 перепелиних яєць
• 3 ст. л. майонезу
• 3 гілочки свіжого кропу
• олія для смаження
• сіль за смаком

Спосіб приготування:

Спочатку необхідно почистити картоплю і половину з неї натерти на тертці, призначеній для корейської моркви. Натерту картоплю викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися вологи.

Налийте олію в невелику каструлю і підсмажте картоплю до золотистої скоринки. Знову викладіть її на паперовий рушник, щоб зайва олія стекла.

Частину сирої картоплі, яка залишилася, відваріть у підсоленій воді до готовності. Також відваріть перепелині яйця, охолодіть і почистіть від шкаралупи.

Шинку наріжте кубиками; солоні огірки, картоплю та 7 відварених яєць – соломкою. Решту яєць поки що залиште – вони згодяться для декору. Всі нарізані інгредієнти змішайте у мисці, додайте спецій та заправте майонезом.

Починаємо викладати салат на сервірувальній тарілці. Основою салату будуть заправлені майонезом інгредієнти, яким необхідно надати форму гнізда. Далі покриваємо шаром смаженої картоплі. По центру салату викладаємо подрібнений кріп і перепелині яйця. Салат «Гніздечко» готовий!

Салат «Великодній коктейль»

салати на Великдень

© Depositphotos

Інгредієнти:

• 240 г печінки тріски
• 3 яйця
• 2 ст. л. червоної ікри
• 2 свіжих огірка
• 1 картоплина
• 1 пучок зеленої цибулі
• сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Картоплю відваріть, охолодіть та очистіть від шкірки. Відваріть вкруту яйця, очистіть від шкаралупи.
Відварену картоплю натріть на дрібній тертці, викладіть рівним шаром у порційні склянки, посоліть та поперчіть. Другим шаром викладіть нарізану кубиками печінку тріски. Наступний шар – нарізані кубиками яйця.

Останній шар буде складатися з двох частин. Спочатку слід нарізати дрібними кубиками свіжі огірки та викласти їх поверх яєць з одного боку. З іншого боку розкладіть червону ікру.

Дрібно наріжте вимиту та просушену зелену цибулю і присипте нею огірок. Прикрасьте салат половинкою або четвертинкою розрізаного вздовж яйця і стеблами зеленої цибулі.

Такі красиві й смачні салати на Великдень точно привернуть до себе загальну увагу! Гарного святкування вам і вашій родині!

Читайте також: Незвичайні салатні зправки: 5 оригінальних рецептів