Літо – кабачкова пора, до того ж, цей універсальний овоч можна готувати безліччю способів! Пропонуємо вам оригінальні рецепти з кабачка, які гарно доповнять ваше щоденне меню.
1. Лазанья з кабачків
Лазанья смакує всім, однак іноді нам хочеться чогось трохи менш вуглеводного! Ця лазанья з цукіні – ідеальний спосіб приготувати полегшений, «літній» варіант класичної страви. Професійна порада: так як кабачки виділяють багато рідини, спершу промокніть їх паперовим рушником, а потім запікайте, доки сир не стане пухирчастим і хрустким.
Інгредієнти:
- 2 чашки рікотти
- 1 чашка свіжотертого пармезану, плюс ще для посипання
- 2 яйця
- сіль
- чорний свіжозмелений перець
- 1,5 чашки соуса маринара
- 3 великі кабачка, нарізані широкими смужками за допомогою овочечистки та обсушені на паперових рушниках
- 3 чашки подрібненої моцарели
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 180°. У невеликій мисці змішайте рікотту, пармезан і яйця, приправте суміш сіллю та перцем.
У форму для запікання тонким шаром викладіть маринару. Покрийте двома шарами кабачків, третиною суміші рікотти та третиною моцарелли. Розкладіть приблизно 1/3 склянки маринари на моцарелу. Повторіть шарування ще двічі.
Зверху по діагоналі викладіть кабачкові смужки, щоб вийшла решітка. Посипте ще пармезаном і приправте сіллю та перцем. Випікайте, доки кабачки не приготуються, приблизно 30 хвилин. Дайте відпочити 10 хвилин перед нарізкою.
2. Мариновані кабачки з куркумою
Оригінальні рецепти з кабачка не мають обмежень! Ця смачна закуска зможе посперечатися з вашими улюбленими малосольними огірочками!
Інгредієнти:
- 2 середніх кабачка, нарізаних кружальцями
- 1/2 маленької цибулини, дуже тонко нарізаної
- сіль
- 1 чашка яблучного оцту
- 1 чашка води
- 1/3 чашки гранульованого цукру
- 2 ч. л. насіння гірчиці
- 1/2 ч. л. меленої куркуми
- 1/2 ч. л. подрібнених пластівців червоного перцю
Спосіб приготування:
Посоліть кабачки та цибулю 1 столовою ложкою солі та дайте стекти в друшляку, встановленому над мискою, впродовж години. Промийте водою і відтисніть зайву вологу.
Тим часом у маленькій каструлі на середньому вогні змішайте оцет, воду, цукор, насіння гірчиці, куркуму та 1 чайну ложку солі, доведіть до кипіння, часто помішуючи. Тушкуйте 3 хвилини і відставте остигати.
У скляну банку помістіть кабачкову суміш і пластівці червоного перцю. Залите охолодженою сумішшю для маринування і щільно закрийте кришкою. Охолоджуйте принаймні 3 години перед подачею.
3. Хрустка обсмажена курка з кабачками, оливками та лимоном
Цей рецепт вразить навіть тих, хто не любить кабачки! Обсмажування в жирі, що залишився від приготування курячих стегон, збереже їх хрусткими та ніжними. Змастіть їх лимонно-часниковою олією, посипаною оливками та чилі, і ви назавжди станете фанатом цукіні!
Інгредієнти на 2 порції:
- 3 невеликих кабачка
- 1,5 ч. л. солі
- 7 ст. л. оливкової олії першого віджиму
- 4 курячих стегна без кісток без шкіри (якщо немає, видаліть кістки зі стегон кухонними ножицями)
- 1/4 ч. л. свіжозмеленого чорного перцю
- 3 зубчики часнику, тонко нарізані
- 1 перець чилі, тонко нарізаний
- 1/4 склянки оливок без кісточок, подрібнених
- 1 ст. л. листя орегано
- 1 ч. л. дрібно натертої цедри лимона
- часточки лимона (для подачі)
Спосіб приготування:
Кабачки розріжте уздовж навпіл. Кінчиком ножа зробіть глибокі надрізи на зрізах у вигляді штрихової лінії на відстані приблизно 1,5 см один від одного. Покладіть кабачки на друшляк та посоліть їх 1 чайною ложкою солі. Залиште на 10 хвилин, потім обсушіть паперовими рушниками.
Тим часом змастіть велику чавунну сковороду 1 столовою ложкою олії. Приправте курку з усіх боків 1/4 ч. л. перцю і рештою солі та викладіть в холодну сковороду (шкірою вниз) в один шар. Нагрійте на середньому вогні та готуйте, доки шкірка не стане насичено-золотисто-коричневою, а курка майже готовою (приблизно 10-12 хвилин). Переверніть курку та продовжуйте готувати, доки вона не підрум’яниться знизу, приблизно 5 хвилин. Перекладіть на тарілку шкірою догори.
Викладіть кабачки зрізом вниз у гарячий курячий жир на сковороді. Збільште вогонь до середнього і готуйте, поки поверхня не обвуглиться, впродовж 6-8 хвилин. Переверніть і продовжуйте готувати, поки шкірка не підрум’яниться, 2-3 хвилини. Перекладіть на тарілку з куркою.
Розігрійте часник і решту 6 столових ложок олії в маленькій каструлі на середньому вогні, поки часник не зашипить і ледь почне підрум’янюватися, готуйте 3-4 хвилини. Додайте чилі та оливки і продовжуйте готувати, періодично помішуючи, ще впродовж 2-3 хвилин. Зніміть з вогню, додайте орегано та цедру лимона.
Ложкою викладіть часникову олію на кабачки та курку. Вичавіть лимонний сік, прикрасьте шматочками лимона і подавайте!
Такі оригінальні рецепти з кабачка не залишать байдужим нікого. Смачного!
Читайте також:
Як приготувати спаржу: 6 способів на будь-який смак
Українська паляниця: рецепти для тих, хто вміє вимовляти назву правильно
Залишити коментар