Гарбузова каша для дітей

Страви з гарбуза вважаються одними з найкорисніших, і для цього є свої причини. Гарбуз чудово засвоюється в організмі, в ньому міститься велика кількість мінералів, корисних речовин та поживних елементів. Він дуже добре підходить для дитячого харчування! Але як зробити так, щоб гарбузова каша для дітей стала улюбленою стравою?

Кожна родина має свій улюблений рецепт каші з гарбуза. Ну а ми відібрали для вас найкращі способи приготування цієї духмяної помаранчевої страви!

1. Гарбузова каша з кукурудзяною крупою

До гарбузової каші додають різні крупи, навіть кукурудзяну, адже вона ідеально поєднується з гарбузом. Сонячна, ніжна, надзвичайно смачна і поживна гарбузово-кукурудзяна каша – чудовий варіант на сніданок чи обід.

Гарбузова каша для дітей

Інгредієнти (на 3 порції):

• 400-500 г гарбуза;
• 100 г кукурудзяної крупи;
• 300 мл вершків;
• 50 г вершкового масла;
• 3 столових ложки цукру;
• 0,25 чайної ложки солі.

Спосіб приготування:

Підготуйте усі продукти. Помийте, почистіть та наріжте гарбуз маленькими шматочками (1 см). Розтопіть 40 г вершкового масла на сковорідці, покладіть туди нарізаний гарбуз. Злегка помішуючи, припустіть його на маленькому вогні до м’якості (5 хв). Далі додайте трохи вершків (100 мл), накрийте сковороду кришкою і тушкуйте усе до готовності, приблизно 15 хвилин.

Поки готується гарбуз, зваріть кукурудзяну крупу. Для цього її потрібно промити, висипати у каструлю, додати 200 мл води, 0,25 чайної ложки солі й варити на маленькому вогні 5 хвилин. Потім заправте кашу вершками (200 мл) та готуйте на маленькому вогні, накривши кришкою, ще 10 хвилин.

Коли гарбуз буде готовий, його потрібно подрібнити за допомогою блендера та перекласти до кукурудзяної каші. Туди ж додайте цукор, при необхідності підсоліть та доведіть усе до готовності (варіть кашу на маленькому вогні під кришкою ще 10 хвилин). Коли каша буде готова, приберіть її з вогню, накрийте рушником і дайте їй «вмліти» ще приблизно 15-20 хвилин. До столу готову гарбузово-кукурудзяну кашу варто подавати у теплому вигляді, приправивши шматочком вершкового масла.

2. Гарбузова каша з пшоном

Гарбуз та пшоно – ідеальне поєднання для приготування поживної та смачної страви. Цей рецепт гарбузової каші повинна знати кожна мама, адже зростаючому організму дитини потрібна корисна їжа.

Гарбузова каша

Інгредієнти:

• 300 г гарбуза;
• 200 г пшона;
• 0,6 л молока;
• 1 щіпка солі;
• 1,5 столової ложки цукру;
• кориця (за смаком).

Спосіб приготування:

Спершу необхідно підготувати гарбуз: помити, почистити та порізати його невеличкими кубиками розміром приблизно 1 см. Потім потрібно перекласти гарбуз до посудини, залити холодною водою та поставити на вогонь. Після того, як усе закипить, гарбуз треба проварити 7 хвилин.

Далі ретельно промиваємо пшоно та додаємо його до киплячого гарбуза. Усе добре перемішуємо та готуємо, доки суміш не вбере усю рідину. Як тільки википить уся вода, до каші потрібно додати 300 мл молока, цукор, сіль і варити на невеликому вогні до готовності, періодично підливаючи молоко, яке залишилось. В кінці додаємо корицю за смаком, виключаємо плиту, прикриваємо каструлю кришкою і залишаємо на пів години, аби каша настоялась. Смачного!

3. Гарбузова каша з рисом в духовці

На сніданок для усієї родини – найсмачніша та найкорисніша каша! Пропонуємо цікавий рецепт гарбузової каші в духовці, який буде до вподоби всім: і дорослим, і малим.

Гарбузова каша для дітей

Інгредієнти (на 2 порції):

• 300 г гарбуза;
• 80 г рису;
• 200 мл молока;
• 35 г вершкового масла;
• 20 г цукру;
• 0,5 чайної ложки ванільного цукру;
• 1 щіпка солі.

Спосіб приготування:

Підготуйте усе необхідне. Візьміть посудину і наберіть у неї 180 мл води. Закип’ятіть її, всипте рис та варіть його 10 хвилин, доки він не вбере усю рідину (але слідкуйте, щоб рис не розварився).

Помийте гарбуз, почистіть і наріжте його кубиками. Покладіть усе до каструлі, залийте молоком та варіть на середньому вогні приблизно 10 хвилин, доки шматки гарбуза не стануть м’якими. Після цього добре розімніть їх товкачем, покладіть відварений рис, додайте цукру, ванільного цукру, щіпку солі й вершкового масла. Усе старанно змішайте й перекладіть у глиняний або скляний посуд для запікання, але не до самого верху, щоб каша під час кипіння не збігла. Накрийте посудину кришкою і поставте до розігрітої до 180 градусів духовки на 1 годину. У такий спосіб приготування каша буде розсипчастою, ароматною і дуже смачною.

Гарбузова каша для дітей значно корисніша, ніж звичайна каша. Більш поживного сніданку годі й придумати! При бажанні у кашу можна додати трохи сухофруктів, горіхів, меду та кориці. Смачного вам і вашим діткам!

Текст: Вечера Тетяна

Читайте також: Неймовірно смачна фруктова випічка: рецепти з ароматом осені