Сиропи і топінги

Для більшості з нас сиропи і топінги – це щось дуже схоже, адже і перші, і другі ми застосовуємо практично однаково. Додаючи їх у каву, морозиво або чай, пересічна людина не завжди відрізнить, що саме вона використовує.

Але досвідчений кондитер завжди знає, що для декорування десерту краще купити топінг, адже він більш густий, добре тримається на поверхні, не розтікається і не вбирається самим десертом. А ось для змочування коржів, деяких фруктів та для додавання у кремову начинку краще купити сиропи. Вони менш густі, а тому добре вбираються в тісто та швидко розчиняються при змішуванні з іншими компонентами начинки.

Який купити топінг для декорування десертів

Оскільки основна функція топінгу в оформлені десертів – декоративна, бажано обирати цей продукт з менш насиченим кольором, щоб він створював контраст на фоні десерту та посуду. Десерти світлих кольорів візуально губляться як на світлому, так і на темному фоні, а от темні добре видно на будь-якому тлі.

Смаки топінгів для декорування десертів світлого кольору:

  • Ягідний – завдяки малиновому або червоному відтінку такий топінг буде добре видно. До того ж, сам ягідний смак доволі популярний та добре поєднується з ягідними начинками або м’ятними десертами.
  • Карамель звичайна або солона – ще один популярний вид топінгів, смак яких багатьом звичний та приємний. Їх можна використовувати з ванільними або банановими десертами.
  • Ківі – має зелений колір, який буде добре видно на світлому фоні, та смак, який гарно поєднується з банановими десертами.
  • М’ята – також зелена та достатньо контрастна, нею можна декорувати лимонні десерти.

Найпопулярніший різновид топінгу для десертів темного кольору – шоколадний. Цей смак універсальний, його також можна поєднувати з десертами світлого кольору та з багатьма смаками, використовувати цей топінг для морозива. Тому, якщо ви бажаєте попрактикуватися в кондитерській справі, для початку вам буде достатньо купити топінг з шоколадним смаком! А зробити це можна на сайті https://lubystok.shop/category/toppynhy.

сиропи і топінги

Які сиропи купити для начинки десерту

Для сиропу колір не має великого значення, оскільки змочувати коржі можна навіть безбарвним продуктом. Якщо ж є необхідність в певному кольорі, у крем додають спеціальні харчові барвники. Сироп має не дуже густу консистенцію, тому він гарно вбирається, а його в’язкість робить десерт більш вологим та соковитим.

Смаки сиропів для змочування коржів:

  • Коктейльні смаки – ірландський віскі, амаретто та інші, які часто використовують для створення цікавого присмаку.
  • Кокос – дуже популярний, оскільки в десертах часто використовують кокосову стружку. А ще її можна поєднати з кокосовим сиропом.
  • Цитрусові – можна використовувати для приготування фруктових десертів.
  • Ваніль, карамель та горіхи – найпопулярніші для приготування десертів, оскільки ці смаки багатьом добре відомі та звичні.

Смаки сиропів для додавання в начинку:

  • Ягідні (полуниця, суниця, малина) – дуже популярні, так як ягоди дуже часто використовують для прикрашання та начинки десертів.
  • Фруктові (банан, ківі, цитрус) – можна додати в крем до фруктового торту, морозива, або фруктового салату.
  • Ваніль – додає кремовій начинці ніжного та приємного смаку. Ванільний смак сиропів, так само як шоколадний серед топінгів, є універсальним та більш нейтральним, тому підходить для багатьох десертів.

Купити сиропи ванільного, ягідного та фруктового смаків можна на сайті https://lubystok.shop/category/syropu.

Тепер ви знаєте, чим відрізняються між собою сиропи і топінги, і вже навчилися розбиратися у різноманітті їхніх смаків. Бажаємо вам вдалих кулінарних експериментів!

Читайте також: 5 найкращих рецептів панна-коти з фруктами і ягодами