салати на новий рік

Новорічні свята ми всі обожнюємо ще з дитинства, адже саме в цей час збуваються найзаповітніші бажання і трапляються дива! Уже з середини грудня починаються приготування до Нового Року, скрізь видніються прикрашені ялинки та мерехтливі гірлянди. Всі без виключення задають собі запитання: як і де краще зустрічати свято, а от господині хвилюються про те, які салати на Новий Рік найбільше вразять їхніх гостей.

Салати на Новий Рік

На будь-якому святковому столі обов’язково повинно бути декілька салатів, адже без них святкування може перетворитися на звичайнісіньку вечерю. Найпопулярнішим салатом традиційно вважається «Олів’є» – його можна впевнено назвати найголовнішим на новорічному столі. Але якщо він вам трохи набрид, його можна замінити не менш цікавими варіантами. Пропонуємо вам трохи проекспериментувати та спробувати нові рецепти салатів на Новий Рік!

1. Салат «Спокуса»

Його назва говорить сама за себе! Порадуйте своїх гостей смачним та соковитим салатом, який дуже легко та швидко готується.

©povar.ru

Інгредієнти:

• 150 г копченої курячої грудки
• 100 г маринованих шампіньйонів
• 100 г сиру плавленого
• 1-2 столових ложки солоних сухариків
• 1-2 столових ложки горіхів (грецькі, арахіс, кешью)
• майонез (за смаком)

Спосіб приготування:

Спершу необхідно підготувати усі необхідні продукти, так як салат буде викладатися шарами. Першим шаром у вас буде нарізана слайсами (можна соломкою, на ваш розсуд) копчена курка. Зверху приправте майонезом. Мариновані гриби поріжте пластинками і викладіть на курку. Далі плавлений сирок накришіть невеликими шматочками або натріть на тертку. Змастіть майонезом. Прикрасьте салат сухариками та смаженими горішками. Нехай страва настоїться 10-15 хвилин – і можна подавати до столу!

2. Салат «Магнолія»

Цей ніжний салат здивує вас не лише своїм неповторним виглядом, але й цікавою заправкою.

©povar.ru

Інгредієнти:

• 200 г курячого філе
• 5 яєць
• 200 г крабових паличок
• 350 г консервованої кукурудзи
• 1 чайна ложка яблучного оцту
• 0,5 чайної ложки гірчиці

Спосіб приготування:

Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Заздалегідь відваріть куряче філе та яйця і дайте їм холонути. Щоб зробити заправку до салату, візьміть 2 відварених яйця, 4 крабові палички і пошаткуйте їх. Покладіть у блендер, додайте оцет, гірчицю і збивайте, потроху доливаючи сік з кукурудзи. У вас має вийти заправка ніжної кремової текстури. Викладіть отриману масу в кондитерський шприц.

Салат будемо викладати шарами за допомогою кулінарного кільця (діаметром 14-16 см), але можна обійтися і без нього. Перший шар ― порізане кубиками філе курки. Зверху рівномірно покладіть трохи заправки. Другий шар ― пошатковані яйця (3 штуки) і знову заправка. Третій шар ― кукурудза, зверху помащена заправкою, але не витрачайте кукурудзу всю. Трохи залиште, щоб прикрасити салат.

Останнім шаром у вас повинні бути крабові палички. Помастіть їх залишками заправки та прикрасьте кукурудзою. Поставте до холодильника на 1 годину, після чого можете пригощати «Магнолією» своїх гостей.

3. Салат «Нісуаз»

Яскраво, смачно, а головне – корисно! Відомий на весь світ французький салат «Нісуаз» вразить вас своїм смаком та легкістю.

©vilkin.pro

Інгредієнти:

• мікс із листя салату
• 1 банка тунця консервованого
• 2 відварених картоплі
• 100 г спаржевої квасолі
• 10 шт філе анчоусів
• 10 шт маслин
• 20 г каперсів
• 6 штук помідорів «черрі»
• 4 перепелиних яйця
• 2 столових ложки оливкової олії
• 2 столових ложки лимонного соку
• сіль, перець (за смаком)

Спосіб приготування:

Відкрийте консервований тунець і злийте зайву рідину. Спаржеву квасолю проваріть не більше 3-4 хвилин. Після цього залийте її холодною водою і додайте кубики льоду. Таким чином спаржа залишиться хрусткою і не втратить кольору. В окремій ємкості змішайте салатний мікс, підготовану спаржеву квасолю та нарізану на четвертини відварену картоплю. Заправте усе оливковою олією, лимонним соком на сумішшю солі з перцем.

Усі заправлені інгредієнти викладіть на тарілку, а зверху розкладіть філе тунця та анчоуси. Помідори «черрі» та перепелині яйця розріжте на половинки або четвертинки та розкладіть поверх салату. Посипте салат каперсами і маслинами. Злегка полийте оливковою олією та лимонним соком (можна додати діжонську гірчицю, на ваш смак). Подавати французький салат «Нісуаз» рекомендують одразу після приготування. Смакота надзвичайна! Радимо спробувати.

4. Салат з ананасами «Маргарита»

Насичений та пікантний смак салату «Маргарита» нікого не залишить байдужим. Дуже смачний, ситний салат з ананасами готується просто, а смакує неймовірно!

©Pinterest

Інгредієнти:

• 150 г консервованих ананасів
• 1 червоний болгарський перець
• 130 г твердого сиру
• 250 г шинки
• 1 банка маслин
• сіль, перець, зелень
• майонез для заправки

Спосіб приготування:

Шинку та перець потрібно нарізати соломкою, ананаси нашаткувати невеликими кубиками, сир натерти на тертку. Всі інгредієнти змішати, приправити сіллю та перцем і додати майонез. Салат викласти на тарілку і прикрасити маслинами й зеленню. Частину маслин можна подрібнити і також додати до салату. От і все – смачний та оригінальний салат готовий!

5. Салат «Філадельфія» або «Ліниві суші»

Неймовірно смачний салат, який стане головною прикрасою вашого новорічного столу. Всі любителі ролів та суші обов’язково оцінять цей новорічний салат!

©Pinterest

Інгредієнти:

• 350-400 г риби червоної слабосолоної (сьомги)
• 150 г вершкового крем-сиру
• 1 авокадо
• 1 свіжий огірок
• 250 г круглозернового рису
• 2 столових ложки рисового оцту
• 1 столова ложка цукру
• 0,5 столової ложки солі
• 2-4 листки норі (по бажанню)
• 2 чайних ложки соку лимона
• кунжут
• соєвий соус, васабі, імбир маринований (для подачі)

Спосіб приготування:

Відваріть рис для суші або ж будь-який клейкий рис згідно з інструкцією на упаковці. Коли він буде готовий, зробіть заправку із оцту, цукру та солі і додайте у рис. Ретельно перемішайте і дайте суміші охолонути.

Одну частину червоної риби нашаткуйте невеликими кубиками, а другу ― тоненькими слайсами. Подрібніть листки норі (можна руками або ножицями нарізати на маленькі шматочки). Якщо норі у вас немає, можна обійтися і без них.

З’єднайте одну частину рису і подрібнені листки норі та добре перемішайте. Іншу залиште. Огірки наріжте кубиками. Авокадо (фрукт повинен бути м’яким і свіжим) потрібно почистити і також нарізати кубиками. А щоб він не потемнів, покропіть лимонним соком.

Візьміть невелику роз’ємну форму (приблизно 15 см, або на ваш розсуд) і трохи змастіть її зсередини рослинною олією, щоб рис не липнув. Поставте на тарілку, на якій буде подаватися салат. Першим шаром у формі викладіть рис із норі, злегка спресуйте за допомогою ложки та викладіть шар крем-сиру. Далі покладіть шар риби шматочками і зверху трохи змастіть сиром. Наступний – шар огірків, за ним знову рис, але вже без норі. Зверху викладіть сир (його кількість можна регулювати на свій смак). Останній шар ― шматочки авокадо, на які викладаємо залишки сиру «Філадельфія».

Прикрашаємо салат слайсами сьомги, скрученими у формі «троянди». Подавати цю страву слід з маринованим імбиром, соєвим соусом та васабі. Смачного!

Сподіваємося, ці салати на Новий Рік, рецепти яких ми для вас підготували, прикрасять ваш святковий стіл і сподобаються вам на смак. Спробуйте, і ви не пошкодуєте!

Текст: Тетяна Вечера

Читайте також: Як варити глінтвейн: 5 найкращих рецептів для зимових вечорів