рецепт борщу

Знайшли найсмачніший рецепт борщу виключно для тих, хто розуміє українську мову!

Нещодавно ми всі зі сміхом спостерігали, як прес-секретарка «поважного» російського зовнішньополітичного відомства марія захарова заздрить нашому українському борщу. Саме його вона назвала одним із проявів, увага: ксенофобії та нацизму! Начебто українки не хочуть ділитися рецептами цієї смакоти – мабуть, саме через те росіяни вимушені хлебтати свої «щі».

Ну що ж, наша відповідь проста: ми нічого не приховуємо, ось вам рецепт. Беріть словник і перекладайте!

Рецепт борщу «Бандерівський»

Інгредієнти:

  • 400 г свинячих реберець;
  • 2-2,5 л води;
  • 4-5 картоплин;
  • 1 склянка квасолі;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • ½ частина середньої капустини;
  • 2 буряка середнього розміру;
  • 2-3 ст. л. томатної пасти;
  • олія, сіль, лавровий лист, духмяний перець – за смаком;
  • сметана і зелень для подачі.

Спосіб приготування:

Попередньо готуємо квасолю: замочуємо її у воді на ніч або хоча би на 2-3 години. Ставимо варитися на маленькому вогні. Тим часом промиваємо ребра, розділяємо їх на окремі частини і додаємо до квасолі. Солимо, перчимо, додаємо лавровий лист.

Через 30 хвилин додаємо в бульйон почищену і нарізану кубиками картоплю, варимо її до напівготовності. Наступною додаємо капусту. Важливо: пошатковану капусту спочатку потрібно посолити і залишити на декілька хвилин, щоб вона пустила сік. Після цього сік відтиснути, а капусту злегка «помасажувати» руками, щоб вона втратила гіркоту і стала м’якшою. Продовжуємо варити все разом на маленькому вогні.

Готуємо піджарку: очищуємо і подрібнюємо овочі, які залишилися (цей рецепт борщу передбачає, що буряк повинен бути сирим). На олії підсмажуємо спочатку пошатковану цибулю, потім додаємо натерті на крупній тертці моркву та буряк. Якщо любите більш густий борщ, частину буряка можна натерти на найдрібнішій тертці. Додаємо томатну пасту, обсмажуємо ще хвилину-дві і виливаємо піджарку у каструлю.

Варимо борщ до повної готовності на мінімальному вогні. Готову страву подавайте зі сметаною та дрібно нарізаною зеленню.

Цей рецепт борщу сподобається всім, але не забудьте про один важливий нюанс. Додаючи приправи за смаком, потрібно голосно сказати: «Слава Україні!» Тільки тоді борщ буде по-справжньому бандерівським і ксенофобським!

Смачного, дорогі українці!

Читайте також: Українська паляниця: рецепти для тих, хто вміє вимовляти назву правильно