Курячі котлети

Якщо вам потрібно приготувати поживну страву нашвидкуруч, виручать ці надзвичайно смачні курячі котлети. Рецептом поділилася моя бабуся, яка й досі пригощає ними внуків, навіть у віці 91 року! Так як у склад цих котлеток входить багато цибулі, бабуся називає їх «цибуляниками». Інгредієнти найпростіші, готується легко і смакує всім!

Як приготувати курячі котлети «цибуляники»

Отже, для приготування цієї смакоти вам знадобляться доступні складники, які найчастіше є в кожному холодильнику, і лише трохи часу. 

Інгредієнти:

• 2 великі цибулини;
• 2 яйця;
• 400 г курячого фаршу (бажано з філе);
• 2 столові ложки борошна;
• 1 невелика пачка майонезу;
• олія для смаження;
• сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Цибулю нарізаємо на дрібні шматочки, висипаємо в миску і заливаємо пачкою майонезу. Добре вимішуємо і залишаємо на 15 хвилин постояти. Далі додаємо яйця і знову добре вимішуємо. Після цього поступово додаємо курячий фарш (перемішуємо), борошно, сіль та перець до смаку і все ще раз гарненько перемішуємо.

Сковорідку добре розжарюємо і наливаємо туди олію, щоб нагрілася. Ложкою набираємо суміш і почергово викладаємо на сковороду, формуючи котлети. Обсмажуємо з двох сторін до появи золотистої скоринки. Курячі «цибуляники» готові!

Завдяки дрібно нарізаній цибульці ці курячі котлети мають специфічну «хрумкість» і дуже добре смакують – як окрема закуска, так і як повноцінна м’ясна страва. Спробуйте приготувати їх і ви! А я дякую своїй бабусі за безцінний рецепт і сподіваюся, що вона ще не раз приготує цю смакоту!

Вікторія Чорній, шеф-редактор сайту «Твій Світ»

Читайте також: Найсмачніші сирники: 5 кращих рецептів та секрети приготування