Як зробити смузі

Смузі — це густий кремовий напій, змішаний з різних інгредієнтів. Багато людей споживають його на сніданок або впродовж дня, і це чудовий спосіб доповнити свій раціон здоровими продуктами. Розповідаємо, як зробити смузі, щоб він зберіг максимум корисних властивостей!

Як зробити смузі: що потрібно знати

Найпростіший смузі готується з двох інгредієнтів: основи та рідини. Дуже часто смузі містять заморожені фрукти чи овочі та лід, що надає кінцевому продукту освіжаючу крижану консистенцію.

Майте на увазі: кінцеві смаки смузі значно відрізняються залежно від складників та послідовності їх використання.

Важливо не переповнювати блендер і додавати інгредієнти в певному порядку. Тільки так ви зможете отримати однорідний, добре змішаний і приємний на смак напій.

Як зробити смузі

З чого готувати смузі

Популярні інгредієнти для приготування смузі включають:

• Фрукти: банан, яблуко, ягоди, персик, манго, ананас.

• Овочі: капуста, кабачок, рукола, мікрозелень, авокадо, шпинат, огірок, буряк, цвітна капуста і морква.

• Горіхи та насіння: мигдаль, арахіс, волоський горіх, насіння соняшнику, чіа, льону.

• Трави та спеції: імбир, куркума, какао-порошок, кориця, какао, петрушка та базилік.

• Харчові та трав’яні добавки: спіруліна, бджолиний пилок, протеїновий порошок і порошкоподібні вітамінні або мінеральні добавки.

• Рідина: вода, фруктовий сік, овочевий сік, молоко, кокосова вода, холодний чай і холодна кава.

• Підсолоджувачі: цукор, мед, фініки без кісточок, кленовий сироп, концентрати фруктового соку, стевія, морозиво та сорбет.

• Інше: екстракт ванілі, йогурт, замочений овес, варена біла квасоля, розсипний сир, тофу.

Як бачимо, варіантів дуже багато, тому перед вами відкривається широке поле для експериментів!

смузі

Як зробити смузі і що за чим додавати

Приготування смузі не означає просто кинути купу інгредієнтів у блендер. Насправді це також мистецтво! Правильно зроблений напій має приємний аромат і смак, і ви можете налаштовувати його. Тут важливо все: які складники ви використовуєте, що кладете в блендер першим, чи включаєте в склад заморожені продукти і так далі.

Ось декілька корисних порад, як зробити смузі:

1. Почніть з рідкої основи (вода, молоко, кефір або сік). Це важливо, адже рідина розчиняє будь-які порошки, які ви можете додати пізніше. А коли ви увімкнете блендер, рідина буде швидко та легко пробиватися крізь леза, «витягуючи» інші інгредієнти, які потрібно подрібнити. Додавайте в блендер стільки рідини, щоб досягти половини лінії заповнення.

2. Додайте підсолоджувачі або порошки. Влийте в рідину липкі інгредієнти, такі як мед або кленовий сироп, інакше вони можуть прилипнути до боків блендера. Також додайте порошкоподібні інгредієнти (цукор, какао-порошок, клітковину або протеїновий порошок, насіння чіа, бджолиний пилок або спеції), щоб вони розчинилися в рідині. Швидко перемішайте суміш і слідкуйте, щоб там не утворювалися грудочки.

3. Додайте свіжу листову зелень (капуста, шпинат, петрушка або м’ята), яка наситить ваш коктейль поживними речовинами. Врахуйте, що зелень може бути непростою для змішування. Тому розташовуйте її біля леза і переконайтеся, що вона буде ретельно протерта.

4. В кінці приготування додайте всі інші інгредієнти: нарізані кубиками овочі та фрукти, горіхи, інгредієнти з кремовою консистенцією (йогурт, горіхове масло чи авокадо). Закінчіть замороженими складниками та кубиками льоду, адже вони роблять суміш важчою.

Після того, як додасте всі інгредієнти, змішайте все на високій швидкості. Не струшуйте блендер під час його роботи – це може скоротити термін його служби.

Приготування цього смачного і корисного напою не займає багато часу – для цього вам знадобиться всього декілька хвилин. Тож тепер, коли вам відомо, як зробити смузі правильно, насолоджуйтеся ним кожного дня і ставайте здоровішими!

Читайте також: 4 продукти, які забезпечать вам справді здоровий сніданок