мікрохвильовка

Мікрохвильова піч найчастіше використовується для швидкого розігріву їжі. Але насправді вона може зробити набагато більше! З її допомогою ви отримаєте ідеальні яйця-пашот, розпарите черствий хліб, підсмажите горіхи та спеції, розморозите продукти та зробите ще багато іншого.

Якщо вас цікавить нова мікрохвильовка, ви можете розгубитися у великому асортименті моделей та цін. У цій статті ми допоможемо вам обрати саме той пристрій, який найкраще відповідає вашим потребам і способу життя.

Типи мікрохвильових печей та їх використання

Ось три найпоширеніші типи мікрохвильових печей, які можна знайти на ринку:

1. Соло. Окрема мікрохвильова піч – це базовий тип, який ідеально підходить для розігрівання чи приготування їжі або розморожування. Однак у ній не можна смажити або запікати. Зазвичай дуже рентабельні та енергоефективні соло-мікрохвильові печі не мають жодних особливих функцій. Вони ідеально підходять для людей, які віддають перевагу мікрохвильовій печі лише для розігрівання їжі.

2. Гриль. Як зрозуміло з назви, мікрохвильова піч-гриль здатна смажити, обсмажувати та підсмажувати продукти на грилі, а також розморожувати, розігрівати та готувати. Однак мікрохвильові печі-гриль неефективні для випікання. Мікрохвильові печі-гриль ідеально підходять для людей, які шукають можливість готувати на грилі та розігрівати їжу, але не є любителями випічки.

3. Конвекційна мікрохвильова піч. Такий пристрій є ідеальним рішенням для тих, хто хоче не тільки розігрівати або готувати їжу, але також готувати на грилі та запікати. Незважаючи на те, що конвекційні мікрохвильові печі доволі дорогі, сьогодні їх можна знайти за вигідними пропозиціями та знижками. Цей тип мікрохвильової печі універсальний у своїх функціях і можливостях і пропонує необмежені можливості використання.

Після того, як ви зрозумієте різницю між типами мікрохвильових печей, порівняєте їхні плюси та мінуси, вам буде легше зробити вибір.

мікрохвильова піч

Ключові особливості мікрохвильовки, які варто врахувати перед покупкою

Якщо ви вже визначилися з типом мікрохвильової печі, настав час зосередитися на інших важливих нюансах, а саме:

  • Елементи управління. Шукайте найпростіші елементи керування та корисні інструкції на дисплеї. Найкращі мікрохвильові печі не вимагатимуть звернення до інструкції з експлуатації.
  • Видимість. Яскраве освітлення всередині печі та велике вікно для огляду дозволять вам перевіряти їжу під час приготування.
  • Прибирання. Подивіться, чи всередині або зовні мікрохвильової печі немає надто багато щілин, у яких може затримуватися їжа та жир. Панелі керування легше чистити, ніж диски та кнопки. Нержавіюча сталь може виглядати яскраво, але її важче підтримувати в чистоті.
  • Автоматичне розморожування. Наявність цієї функції запропонує вам ввести вагу та тип їжі, а потім мікрохвильова піч сама розрахує час розморожування.
  • Швидке посилення/запуск. Це одна кнопка, яка забезпечує 30-секундний або однохвилинний сплеск 100 % потужності, яку можна поступово збільшувати. Особливо зручно для розігрівання.
  • Регулювання часу. Це дозволяє збільшити або зменшити запрограмований час, не припиняючи приготування.
  • Багатоетапне програмування. Цей параметр виконує послідовність функцій, таких як розморожування, приготування та потім відстоювання.
  • Замок безпеки від дітей. Певна послідовність кнопок для активації та деактивації мікрохвильової печі.
  • Кухонний таймер. Його можна використовувати для визначення часу виконання інших кухонних завдань або часу приготування.
  • Шум. Майте на увазі, що всі мікрохвильові печі подають звукові сигнали під час або в кінці роботи – і більшість продовжують сигналити, доки ви не відкриєте дверцята, щоб вийняти їжу. Деякі також мають охолоджуючі вентилятори, які можуть продовжувати працювати після завершення приготування. Певні моделі мають можливість регулювати рівень цього шуму.

Врахувавши наявність цих додаткових можливостей та функцій, ви зможете зробити найкращий вибір та придбати саме таку мікрохвильову піч, яка вам потрібна. Вдалих покупок!