Чим для вас є кава? Ви справді любите її? Тобто, п’єте цей напій не просто так, щоб скласти комусь товариство, а для того, щоб дійсно насолодитися його ароматом і смаком? От я, наприклад, люблю, і настільки, що навіть написала роздуми про каву!

Для мене кава – це не просто напій, а справжнє дійство, без якого не обходиться жоден день. А якщо вчасно випити кави не вдається, то це дуже чітко відчувається – у настрої, стані, майже невловимій відсутності чогось важливого. І мова йде не про фізичну залежність організму від кофеїну, ні – я знаю, як можна чудово збадьоритися і без кави. Я про той маленький, але обов’язковий кавовий ритуал, який задає потрібний тон усьому дню.

роздуми про каву

©Pixabay

Колись я дивувалася своїй мамі, яка завжди пила дуже міцну каву і могла за смаком цього напою навіть визначити того чи іншого виробника. Я ж пила виключно чай. А потім подорослішала і зрозуміла, що кава – не для того, щоб прокинутися чи втамувати спрагу, а для того, щоб додати в життя трішечки позитиву!

Роздуми про каву

Можна скільки завгодно говорити про те, що кава шкідлива, тонізує лише на короткий час і навіть викликає звикання. Мабуть, так і є, якщо вживати її занадто багато. Але я точно знаю, що одна-дві, максимум три філіжанки доброї кави на день вам не зашкодять!

роздуми про каву

©Pixabay

Адже кава, випита в потрібний момент і у хорошому товаристві, володіє магічними властивостями:

1. Дає чудову можливість зробити перерву в роботі і перепочити.

2. Покращує настрій і робить будь-які неприємності не такими вже й значущими.

3. Створює затишну атмосферу, сприятливу для приємного спілкування.

4. Зігріває, особливо у холодні осінньо-зимові дні.

5. Дарує неповторний запаморочливий аромат, який діє не гірше антидепресантів!

Хіба хтось в цьому сумнівався?

кава

©Pixabay

Смачна кава: рецепт із затишної книги

Закінчити свої роздуми про каву хочу рецептом смачного лате, який потрапив мені на очі ще кілька років тому. Ним у своїй книзі «Теплі історії до кави» (як символічно, правда ж?) поділилася письменниця Надійка Гербіш. Додати тут нічого, просто прочитайте і приготуйте – вам сподобається!

У велике прозоре горня насипаєш подрібнених горішків – зовсім трішки. І кладеш один шоколадний квадратик – на щастя. Тоді наливаєш каву, м’яку, без усіляких кислинок і гірчинок, твою улюблену. Молочна пінка, як хмаринка, та сама, із геніального винаходу французів. Розсипаєш по ній піщинки подрібненого цинамону. І вранішньо-осіннє кавове щастя готове.
кава, роздуми про каву

©Pixabay

Мабуть, піду і зварю собі кави. І вам приємного кавування!

Автор: Вікторія Чорній

Читайте також: 5 беззаперечних причин, чому осінь — найкращий час для подорожей