Намагаєтесь дотримуватися основ здорового харчування і стежите за популярними фудблогерами? Тоді ви, мабуть, вже помітили, що одним із останніх трендів Інстаграму є створення на тарілках барвистих композицій з продуктів. Така кольорова їжа не лише красиво виглядає, а й насправді дуже корисна!



Чому кольорова їжа зазнала такої популярності?

Звичайно, ми не можемо применшувати важливість візуальної складової, адже розкладені за кольором продукти дійсно виглядають дуже яскраво і апетитно. Але ви повинні знати ще одну важливу річ: якщо ваші страви нагадують кольори веселки, то ви можете бути впевнені, що отримуєте різноманітне і поживне харчування, сповнене корисних речовин!

Як зробити веселку в тарілці самостійно

Найпростіший спосіб – підібрати за кольором декілька різних фруктів та овочів і красиво викласти їх на тарілці, але майте на увазі, що картопля і кабачки не підійдуть для цієї мети. Можете поекспериментувати також із додаванням горіхів, насіння, м’яса птиці чи риби – це додасть вашій кольоровій їжі корисних білків, вітамінів та мінералів.

Чим більше кольорів, тим краще

Френсіс Ларгемман-Рот, автор книги «Харчування в кольорі», пояснює, що свої красиві відтінки фрукти та овочі отримують завдяки фітонутрієнтам, які містяться в них. Ці фітонутрієнти корисні для нашого здоров’я, оскільки вони допомагають боротися з хворобами, у тому числі з раком, діабетом та серцевими захворюваннями. Тому чим більше кольорів ми бачимо на наших тарілках, тим більш різноманітний асортимент фітонутрієнтів буде в нашому раціоні!

Ще однією перевагою такого підходу до оформлення страв є здоровий спосіб їх обробки та приготування, адже райдужні тарілки не передбачають використання великої кількості олії, солі чи обсмажування, яке негативно впливає на колір продуктів.

Спробуйте приготувати таку кольорову їжу і залишайтеся завжди здоровими!



Поділитися цим дописом.
Share on Facebook24Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0