Літо без морозива, як Новий рік без мандаринів! Цей солодкий і смачний десерт подобається всім, а особливої популярності набуває в спекотні дні. Якщо ви любите морозиво і бажаєте отримувати від нього тільки користь, тоді спробуйте приготувати цю смакоту самостійно!

Ось які домашні рецепти морозива пропонує всесвітньо відомий кухар Джеймі Олівер.

1. Морозиво з авокадо

рецепти морозива

©Wired/©POPSUGAR

Інгредієнти:

• 2 стручка ванілі
• 200 г цукру
• 1 лимон
• 1 лайм
• 4 м’яких стиглих авокадо (це обов’язкова умова)
• 500 мл молока

Спосіб приготування:

Розріжте стручки ванілі уздовж і дістаньте насіння, потім покладіть їх у невелику каструлю разом зі стручками. Додайте цукор, цедру, сік лимона та лайма. Доведіть суміш до кипіння, і варіть на повільному вогні, поки весь цукор не розчиниться. Після цього зніміть з вогню, перелийте в миску і залиште охолоджуватися. Коли сироп охолоне, заберіть з нього стручки ванілі й процідіть, щоб прибрати все насіння.

Очистіть авокадо від шкірки, дістаньте кісточку і покладіть м’якоть в чашу для блендера разом із сиропом і молоком. Збийте до рідкої й однорідної консистенції.

Якщо у вас є прилад для приготування морозива, помістіть отриману суміш в нього і натисніть кнопку, в іншому випадку просто перелийте отриману заготовку в більшу ємкість і поставте в морозильну камеру заморожуватися.

2. Ідеальне шоколадне морозиво

рецепти морозива

©kingarthurflour.com/ ©womo.ua

Інгредієнти:

• 100 г темного шоколаду з вмістом какао не менше 70% (поламати на шматочки)
• 300 мл молока
• 85 г цукру
• 3 яєчних жовтки
• 300 мл кондитерських вершків (не менше 30% жирності)

Спосіб приготування:

Шматочки шоколаду і молоко покладіть в каструлю з товстим дном і поставте на водяну баню. Дайте шоколаду розтанути, постійно помішуючи, поки суміш не стане однорідною. Заберіть з вогню і дайте трохи охолонути. Збийте разом цукор і жовтки до отримання блідо-жовтої пінистої консистенції; додайте в охолоджену молочно-шоколадну суміш, постійно помішуючи. Потім процідіть, щоб прибрати всі грудочки і згустки.

На повільному вогні приготуйте заварний крем, постійно помішуючи суміш вінчиком, поки вона не загусне і не перестане стікати з дерев’яної ложки. Слідкуйте, щоб не закипіло, інакше крем згорнеться! Як тільки суміш загусне, приберіть вогонь і залиште вистигати.

Збийте кондитерські вершки до появи м’яких піків і акуратно за допомогою силіконової лопатки введіть в шоколадний крем. Отриману заготовку покладіть у контейнер і поставте в морозильну камеру до повного охолодження. Якщо у вас є машина для приготування морозива – помістіть суміш в неї і дійте згідно з інструкціями виробника.

3. Йогуртове морозиво з цукатами

рецепти морозива

©womo.ua/ ©prom.ua

Інгредієнти:

• 250 г йогурта з кокосовим смаком або наповнювачем
• 500 г заморожених тропічних фруктів: ананас, манго, банан
• 75 г висушених тропічних фруктів за смаком
• 4-6 вафельних ріжків для морозива

Спосіб приготування:

Йогурт і заморожені фрукти помістіть в чашу для блендера або кухонний комбайн і збивайте до отримання однорідної маси, додайте трохи сухофруктів (ще трохи залиште для сервірування).

Викладіть отриману суміш в кондитерський конус для крему з великою зіркоподібною насадкою. Помістіть його в морозильник і дайте трохи замерзнути, але не повністю, суміш повинна залишатися м’якою. Після цього наповніть морозивом вафельні ріжки і посипте сухофруктами.

Сподіваємося, вам сподобаються наші рецепти морозива, тим більше що вони дуже прості в приготуванні. Солодкого вам літа!

За матеріалами: womo.ua

Читайте також: Смачно, корисно і просто: 5 рецептів приготування домашнього йогурта без йогуртниці